Tuesday, May 19, 2009

spbt dalam ingatan


1997 saya diperkenalkan dengan SPBT dan terus terlibat dengan SPBT hingga kini..... Mula menerajui SPBT pada tahun 2004 (kalau tak silap). Berkat tunjuka ajar dan bantuan rakan-rakan, saya dapat mengendalikan SPBT di SKJ. Time saya datang ke SKJ, Hazariati jadi ketua, lepas tu Kak Nida setaun dan seterusnya saya ditugaskan mengambil alih tugas. Banyak yang saya telah pelajari mengenai SPBT. Terima kasih pada Kak Tie, Kak Nida, pihak pentadbiran time tu dan juga semua guru dan murid SKJ yang baik hati mambantu. Terima kasih semua........ terutamanya pada Kak Nida yang telah mewujudkan 12 fail time tu, andddd..... le[pas tu saya teruskan usaha menaik taraf bilik SPBT dari stor kepada bilik yang boleh dikatakan selesa. Juga.... terima kasih pada pihak PIBG yang sudi membantu terutamanya En. Yusof yang time tu jadi NYDP PIBG(karpet bilik), En Mohd Noor (note book), En Wahid (air-cond), En Ideris Rejab bekas guru besar (set komputer di bilik SPBT) dan...... semua yang membantu serta tak lupa juga AJK SPBT. Kak Milah juga banyak membantu saya time SKJ jadi perintis SISTEKSBBT fasa 1 dan anak-anak murid yang setia. Tak lupa juga terima kasih to suami tersayang yang banyak memahami tugas saya sebagai guru SPBT time tu..... Pn Rahmah..... jasamu tetap dikenang dan tunjuk ajarmu amat diperlukan sehingga kini walaupun kini saya telah ditugaskan ke bahagian data, namun SPBT masih diikuti. Terima kasih juga pada En Ariffin (time tu jadi Penyelia Buku Teks di JPN) yang banyak membantu dalam menguruskan SPBT. Kini...... En Rubika dan En Azhar (Unit SPBT di JPN) masih menjadi tulang belakang untuk rujukan berkaitan SPBT. Terima kasih semua.........
Kesian guru SPBT........ krn tugas mereka dianggap mudah dan ringan tapi... hakikatnya ianya agak sukar untuk dikendalikan. Tugas guru kanan SPBT dipandang rendah oleh rakan sejawatan, tapi........ bila tak dapat buku, guru SPBT dipersalahkan.
Last sekali harapan saya agar SPBT terus maju terutamanya SPBT SKJ akan bertambah maju di bawah pengurusan En Izdihar Syazwan dan saya akan membatu sekiranya diperlukan. Pada En Rubika.... saya sedia membantu bila tenaga diperlukan. TERIMA KASIH KEPADA SEMUA WARGA SKJ (dulu dan kini.........)

1 comment: